Alla inlägg den 4 juni 2013

Av greppa - 4 juni 2013 23:45

Det är allmänt känd att man kan gå ner i vikt  genom att äta mycket soppa. Soppa är kalorifattig maträtt och då syftar man här på grönsakssoppor kokade på buljong som man kan äta av hur mycket som helst och ändå gå ner i vikt.
En förrätt som består av soppa sätter i gång processer som styrs från hjärnan. Känsla av belånheten att man är nöjd och inte längre hungrig tas emot. Det brukar ta 15-20 minuter efter avslutad måltid tills man känner sig mätt. Vätskerik och fiberrik soppa fyller magen och därför bidrar till ökad och långvarig mättnadskänsla.
Nyss lagade jag dietsoppa på palsternacka och ingefära. Vilken soppa det blev och just kombination av palsternacka och ingefära är oslagbart. Palsternacka är rotfrukt fulla med antioxidanter, vitaminer och andra bioämne.  Super hälsosam ingefära är längre känd med sina läkande egenskaper. Ingefära liksom andra starka kryddor  ökar matförbränning och stimulerar aptiten. Dessa grönsaker i en kombination av dietsoppa kan åstadkomma viktminskning utan större ansträngning.
Här kommer ett nyttigt recept på dietsoppa med palsternacka och ingefära.
Ingredienser:
4 portioner
500 g palsternacka
3 cm ingefära
2 lökar
1 morötter
3 vitlöksklyftor
1 ½ l grönsaksbuljong
1 msk olivolja
salt och peppar att smaka av
80 g fårost
några kvistar färsk timjan
Gör så här: Skala och tärna alla grönsaker. Fräs snabbt i olivolja utan att grönsaker får färg. Häll grönsaksbuljong och koka soppa tills grönsaker är mjuka, cirka 20 miuter. Mixa soppan och  smaksätt med salt och peppar som du gillar. Servera med smulad fårost och färsk timjan.

Av greppa - 4 juni 2013 22:06


SMOOTHIE MED GURKA, INGEFÄRA OCH MYNTA
En grön smoothie på morgonen som ger dig mycket energi. Jag dricker den väldigt ofta och känner mig därför mycket pigg och med dubbel ork som vanligt.
Smoothie bidrar med nödvändigt vätska. Det är viktigt att börja morgonen med minst 1 liter vatten, speciellt för personer som har lågt blodtryckt som jag och kan känna sig lite yr när de stiger ner från sängen.
Denna smoothie är  också för dig som vill gå ner i vikt. Dess viktminskningsegenskaper är baserade på gingerol och zinferol som finns just i den nyttiga ingefära. Det är länge sedan känd att ingefära ökar matsmältningen och stimulerar positivt aptiten.
Ingredienser:
1 l vatten, kallt
1 gurka
juice från 1 lime
3 cm ingefära
handfullt med mynta
is om önskas

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Alla konstiga tankar kring mat kost och träning.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

hälsodagboken


Ovido - Quiz & Flashcards